Ngulama: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  10 sasi kepungkur
c
→‎Uga deleng: clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng using AWB
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
c (→‎Uga deleng: clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng using AWB)
'''Ngulama''' utawa '''ulama''' ({{lang-ar| علماء}} ''{{transl|ar|DIN|ʿUlamāʾ }}'' , tunggal: {{lang|ar|عالِم}} ''{{transl|ar|DIN|ʿĀlim}}'', "scholar"), iku tegesé golongan cendhekiawan [[Muslim]] mligi ing babagan saréngat. Sawetara ngulama nimpuna ing babagan kawruh [[fiqih]] lan sawatara liyané nimpuna ing babagan liya kaya [[kadis]] utawa [[tapsir]]. Ing Indonésia ngulama iku uluning agama utawa lurah agama kang tugasé ngayomi, nuntun lan mbimbing umat [[Islam]] babagan agama lan masalah sadina-dina kang diperlakaké, saka bab agama utawa bab masarakat.
 
== Uga delengendeleng ==
* [[Majelis Ulama Indonesia]] utawa [[Majelis Ulama Indonesia|MUI]]
* [[LP POM MUI]]
9.492

besutan

Menu navigasi