Serat: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
9 bèt wis dibusak ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Digawé kanthi mertal kaca "Fiber")
 
'''Serat''' utawa '''serat''' (saka {{Lang-la|fibra|links=no}} <ref>{{OEtymD|fiber}}</ref> ) minangka zat alami utawa gaweyan manungsa sing umure luwih dawa tinimbang umure. <ref name=":0">{{Cite book|title=Textiles|last=Kadolph|first=Sara|publisher=[[Prentice Hall]]|year=2002|isbn=978-0-13-025443-6|location=|pages=}}</ref> Serat asring digunakake nalika nggawe bahan liyane. Bahan rekayasa paling kuat asring nggabungake serat, kayata serat karbon lan polietilen bobot-molekul-bobot dhuwur . Serat sintetis asring bisa diprodhuksi kanthi murah lan akeh yen dibandhingake karo serat alami, nanging kanggo sandhangan serat alami bisa menehi sawetara mupangat, kayata nyenengake, kanggo mitra sintetis.
 
== RujukanRujukan ==
 
[[Kategori:Bahan]]
63.840

besutan

Menu navigasi