Basa Koréa: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
38 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB)
c
 
{{Teks Koréa}}
 
'''Basa Koréa (Aksara Jawa: ꦧꦱꦏꦺꦴꦫꦾ )''' (한국어/조선말) iku basa kang paling akèh dianggo ing [[Koréa]], lan dadi basa resmi [[Koréa Kidul]] lan [[Koréa Lor]]. Basa iki uga dituturaké kanthi luas ing [[Laladan Otonomi Koréa Yanbian|Yanbian]] ing [[Cina]] timur laut. Secara keseluruhan terdapat sakiwa-tengené 78 yuta penutur basa Koréa ing saindhenging donya kalebu kelompok-kelompok gedhé ing [[Uni Sovyèt]], [[Amérikah Sarékat|AS]], [[Kanada]] lan [[Jepang]]. [[Klasifikasi]] resmi basa Koréa isih durung disetujoni kanthi universal, nanging dianggep déning akèh wong minangka [[basa isolat]]. Sawetara [[ahli basa]] nglebokaké sajeroning golongan [[basa Altaik]]. Basa Koréa uga akèh mèmper karo [[basa Jepang]] kang status kakerabatané uga kurang jelas.
 
Sistem panulisan basa Koréa kang asli — karan [[Hangul]] — minangka sistem kang [[silabik]] lan [[fonetik]]. Aksara-aksara [[Sino-Koréa]] ([[Hanja]]) uga dipigunakaké kanggo nulis basa Koréa. Sanadyan tembung-tembung kang paling umum dipigunakaké wujud [[Hangul]], punjul 70% kosakata basa Koréa dumadi saka tembung-tembung kang diwangun saka [[Hanja]] utawa dijupuk saka basa [[Mandarin]].
322

besutan

Menu navigasi