Andayaningrat: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
558 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
{{inuse}}
Pangéran Andayaningrat ya iku sawijining panguwasa [[Pengging]], miturut ''[[Babad Tanah Jawi]]''.<ref name=":0">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=pypnDwAAQBAJ&pg=PA176&dq=Andayaningrat+Babad+Tanah+Jawi&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiXi_nXptbsAhW2ILcAHUKgAqQQ6AEwAHoECAMQAg#v=onepage&q=Andayaningrat%20Babad%20Tanah%20Jawi&f=false|title=Neo Patriotisme ; Etika Kekuasaan dalam Kebudayaan Jawa|last=Anshoriy,Ch|first=HM Nasruddin|date=2008-01-01|publisher=Lkis Pelangi Aksara|isbn=978-979-1283-67-0|language=id}}</ref> Dhèwèké minangka mantune Prabu [[Bhre Kertabhumi|Brawijaya]], raja pungkasan ing [[Majapait|Majapahit]].<ref name=":0" /> Dhèwèké peputra loro, yaiku Ki Kebo Kanigara lan [[Ki Kebo Kenanga]].<ref name=":0" /> KiPangéran KeboAndayaningrat Kenangatilar duwédonya putraing jenengésajroning Mas Karèbètpaprangan, ugaya diaraniiku Jakanalika Tingkirnglawan [[Sunan Ngudung]] saka [[Kasultanan Demak]].<ref name=":01">{{Cite book|url=https:/>/books.google.co.id/books?id=AmijrnpEOBoC&pg=PA29&dq=andayaningrat+sunan+ngudung&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwivwM7UvdfsAhXr5nMBHWI9CxQQ6AEwAXoECAAQAg#v=onepage&q=andayaningrat%20sunan%20ngudung&f=false|title=Cerita NalikaKerajaan wisNusantara|publisher=Great! diwasa,Publisher|isbn=978-602-8696-14-2|language=id}}</ref> JakaPengging Tingkirsing dadisadurungé pangadegndukung [[Kasultanan Pajang]]Majapait, kanthiwiwit gelarkuwi Sultandadi [[Hadiwijaya]].<reflaladan name=":0"ngisoré />Demak.
 
Ki Kebo Kenanga duwé putra jenengé Mas Karèbèt, uga diarani Jaka Tingkir.<ref name=":0" /><ref name=":1" /> Nalika wis diwasa, Jaka Tingkir dadi pangadeg [[Kasultanan Pajang]], kanthi sesebutan Sultan [[Hadiwijaya]].<ref name=":0" />
 
== Réferènsi ==
2.526

besutan

Menu navigasi