Pepindhan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Kaya bisa njara langit
(Ndandani salah tik, "sajeroning" dadi "sajroning".)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(Kaya bisa njara langit)
Tenger: Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn sajroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sajatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] karan ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] sajeroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa sajeroning babagan [[sastra]].
 
==Kaya bisa njara langit==
==Tuladhané Pepindhan==
*A
#Ababg kumpul padha abang kaya akas kobong
Naraguna anonim

Menu navigasi