Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  23 dina kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: nami → nama (2) using AWB
c (→‎top: ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: nami → nama (2) using AWB)
 
{{rapèkaké}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[ènergi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[momotan listrik]]. Kondensator gadhah ékan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking naminama [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipun-ginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat déning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kanggé nyimpen satunggaling momotan listrik ingkang inggil kabandhingake komponèn sanèsipun. Kathah saking basa lan nagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[négatif]] sarta gadhah cuwèran [[elektrolit]] lan limrahipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (boten gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
Nanging limrahipun lan kondisi sarta [[artikulasi]] [[basa]] saben nagara manut saking masarakat ingkang langkung asring nyebataken. Sapunika limrahipun tiyang kasebat namung nyebataken salah satunggaling naminama ingkang langkung dominan dipun-ginakaken utawi langkung asring dipunpireng. Ing mangsa punika, kondensator asring dipunsebat kapasitor (''capacitor'') utawi kosok wangsulipun ingkang wonten ngèlmu elektronika dipunsingkat kanthi aksara ('''C''').
[[Gambar:Lithium Ionen Kondensator.jpg|thumb|right|250px|Lithium Ionen Kondensator]]
 
352.737

besutan

Menu navigasi