Marmer Ireng Ashford: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
c
→‎Teknik manufaktur: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling kathah → ingkang kathah piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB
(referensi -> rujukan)
c (→‎Teknik manufaktur: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling kathah → ingkang kathah piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB)
[[Gambar:CrocodileTailFossil.jpg|right|thumb|Dipunpanggihaken fosil Marmer Ireng déning William Martin ingkang miturut prakiraan kalebet jinising boyo (buaya)<ref name=derbi2>{{cite book|last=Martin|first=William|title=Petrificata Derbiensia p33-34|year=1809|url=http://books.google.co.uk/books?id=5EIAAAAAQAAJ&ots=5020cBeiDI&dq=petrificata%20derbiensia&pg=PR81#v=onepage&q&f=false|quote=p39 Fig 4....A fossil shell. The original a nautilus....The crocodile said to be found in the limestone of Ashford, appears to be just a large specimen of this or some other Orthoceratite}}</ref>]]
 
Watu kapur saged dipunéwahi mawi mesin bubut kanggé damel guci, pang lilin, lan barang-barang sanèsipun ingkang sami. Utawi dipungraji kanggé ngasilaken barang ingkang alus, rata kados obelisk lan ''pemberat kertas''. Musiyum lan Gladri Seni Derby gadhah kolèksi barang-barang utawi calon barang saking Marmer Ireng Ashford, pikantuk saking bengkel kagunganipun kulawarga Tomlinson. Kalebet ing mriku tugelan ingkang dipunsiapaken minangka lapisan dhasar saking marmer ireng. Tugelan mau awujud [[kembang]] mawi kelopak gangsal (''forget-me-not'' génus ''myosotis'') lan kembang [[bakung]] gunung (''Convallaria majalis'') ingkang paling kathah piyambak wonten. Watu-watu werni dipunlapisaken ing marmer ireng kalebet watuan mineral werni klawu, biru lan ungu ingkang kapanggihaken saking [[Monyash]], "rosewood" saking Nettler Dale ing [[Sheldon]] ingkang ngandhut lapisan abang lan putih, watuan [[barit]] ngasilaken manéka variasi sanèsipun <ref name="genuki"/> lan watuan [[florit]] ''Blue John'' saking[[Castleton, Derbyshire|Castleton]] ngasilaken warna ungu lan kuning saking [[Crich]],<ref>[http://www.aboutderbyshire.co.uk/cms/11/ashford-black-marble.shtml Ashford Black Marble],</ref> déné watuan ''"Birds-Eye"'' gadhah désain saking fosil ingkang dipunkandhut. Watuan mineral ingkang langka kawéntar minangka ''"Duke's Red"'' dipunsimpen wonten ing [[Chatsworth House]].<ref name="genuki"/>.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan

Menu navigasi