Panganan Jeolla: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
150 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB
(Digawé kanthi mertal kaca "Hidangan Jeolla")
 
c (ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB)
 
[[Gambar:Korean_cuisine-Jeonju_bibimbap-01.jpg|ka|jmpl| Jeonju Campuran Rice ]]
Ulah-ulahan '''Jeolla''' yaiku sawijining sajian asale saka daerah Jeolla, wilayah paling kidul [[Ujung Koréa|ing Semenanjung Korea]] . <ref name="jeollafood1">{{En icon}}[http://www.korea.net/NewsFocus/Travel/view?articleId=117709 Food Tourism 6: South Jeolla Province], ''korea.net''. 25-05-2016</ref> Ing zaman modern iki Jeolla dipérang dadi Provinsi [[Jeollabuk-do|Jeolla Lor]] lan Provinsi Jeolla Kidul . Jeolla wis tau dijuluki lumbung beras Korea amarga lemah kang subur. <ref name="jeollafood1" />
 
Dataran Naju ana Jeolla kidul diarani minangka produsen [[Pantun|beras]] lan [[Palawija|tanduran sekunder]] ing Korea. Wilayah Jeolla dijuluki Kawasan Sambaek, "wilayah putih", amarga ngasilake 3 jinis asil bumi putih sing akeh banget kayatakaya ta beras, katun lan benang sutra. <ref name="jeollafood1">{{En icon}}[http://www.korea.net/NewsFocus/Travel/view?articleId=117709 Food Tourism 6: South Jeolla Province], ''korea.net''. 25-05-2016</ref> panganan liyane sing diprodhuksi dening wilayah Jeolla kalebu jus, ginseng, kentang legi, woh-wohan lan panganan laut. Amarga wilayah tanah lan segara sing sugih, dibandhingake karo wilayah liyane ing Korea, wong Jeolla wis nggawe masakan sing luwih unik.
 
== Masakan khas ==
* Euneogui, iwak Ayu panggang, spesies Gokseong . Iwak Ayu ditemokake saka Kali Seomjin .
* Gwangyang [[Bulgogi]], daging sapi panggang khas kutha [[Gwangyang]] .
* Baekhapjuk, bubur kepah, khas Buan . <ref name="jeollafood2">{{En icon}}[http://www.korea.net/NewsFocus/Travel/view?articleId=117149 Food Tourism 5: South Jeolla Province], ''korea.net''. 25-05-2016 </ref>
 
== Pranala njaba ==
 
* {{En icon}} [https://www.10mag.com/cover-story-the-100-best-dishes-the-secrets-of-jeolla-do/ Masakan saka Jeolla]
 
== Rujukan ==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Olah-olahan Koréa]]
[[Kategori:Panganan Koréa]]
352.737

besutan

Menu navigasi