Cakrawyuha: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
117 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: ewonan → éwon)
{{rapèkaké}}
Wonten'''Cakrawyuha''' ing epik [[Mahabharata]],utawa '''CakrawyuhaCakrabyuha''' ([[Sanskerta]]: Chakravyuha पद्मव्यूह; utawi Chakravyuha (चक्रव्यूह) punika salah satunggaling wujud formasitata wadyabalagelaring wontenprajurit ing peperangan utawi formasi militèr. Kadosta namanipun '''Cakra''' gadhah pangertosan roda utawa bunderan, ''lingkaran'', formasi punika kasusun saking éwon prajurit ingkang damel bunderan ageng ingkang kandel. Formasi punika sisah dipuntembus. Gelaran punika kasebut ing [[Mahabharata]] nalika [[Perang Bratayuda]], diginakaken dening [[Kurawa]] ing dinten kaping sekawan.
 
[[Kategori:Mahabharata]]
2.820

besutan

Menu navigasi