Pepindhan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
Ndandani salah tik, "sajeroning" dadi "sajroning".
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(Ndandani salah tik, "sajeroning" dadi "sajroning".)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn sajeroningsajroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sajatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] karan ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] sajeroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa sajeroning babagan [[sastra]].
 
==Tuladhané Pepindhan==

Menu navigasi