Alain Robbe-Grillet: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
265 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
rujukan
(bibliografi fiksi)
(rujukan)
 
}}
 
Alain Robbe-Grillet (18 Agustus 1922–18 Fèbruari 2008) ya iku penulis [[novèl]] ''roman'' saka [[Prancis]].<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/422880602|title=Mengenal pengarang-pengarang Prancis dari abad ke abad|last=Husen, Ida Sundari, 1939-|date=2001|publisher=Grasindo|isbn=979-695-486-9|location=Jakarta|oclc=422880602}}</ref> Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis ''nouveau roman'' (novel anyar) kapisan''.'' Trilogi novel Robbe-Grillet ''Les Gommes'' 'Setip' (1953), ''Le Voyeur'' 'Maling'(1955), lan ''La Jalousie'' 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi ''nouveau roman.'' Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.
 
 
 
 
Alain Robbe-Grillet (18 Agustus 1922–18 Fèbruari 2008) ya iku penulis [[novèl]] ''roman'' saka [[Prancis]]. Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis ''nouveau roman'' (novel anyar) kapisan''.'' Trilogi novel Robbe-Grillet ''Les Gommes'' 'Setip' (1953), ''Le Voyeur'' 'Maling'(1955), lan ''La Jalousie'' 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi ''nouveau roman.'' Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.
 
<br />
 
== Bibliografi ==
 
* ''[[Djinn (novel)|Djinn]]'' 'Jin' (1981)
* ''[[La Reprise]]'' 'Balik' (2001)
 
<br />
 
== Rujukan ==
<references />
5.602

besutan

Menu navigasi