Laser: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
50 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
 
[[Gambar:LASERLight Amplification by Stimulated Emission of Radiation.jpg|thumb|Laser]]
'''Laser''' (cekakan saka [[basa Inggris]]: '''''Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation''''') iku siji piranti sing migunakaké èfèk [[mekanika kuantum]], [[pancaran kastimulasi]], kanggo ngasilaké siji [[cahya]] sing [[kohèrens]] saka medium "lasing" sing dikontrol kamurnian, ukuran, lan wanguné. Sinar laser bisa sambung-sinambung lan kanthi amplituda-konstan (dikenal minangka ''CW'' utawa ''gelombang berkelanjutan''), utawa detak, kanthi migunakaké tèknik ''[[Q-switching]]'', ''[[modelocking]]'', utawa ''[[gain-switching]]''.
 
Naraguna anonim

Menu navigasi