Hadiwijaya: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Diakritik
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
(Diakritik)
'''Sultan Hadiwijaya''' iku sawijining sultan kang jumeneng ing [[Kasultanan Pajang]], sing mréntah wiwit taun [[1549]] nganti [[1582]].<ref name="internet1">[http://www.tembi.org/mataram/mataram01.htm Menelusuri jejak-jejak situs kerajaan Mataram Islam](diundhuh tanggal 29 Maret 2011)</ref> Nalika isih timur diwènèhi tetenger '''Mas KarebetKarèbèt''' ya Sang '''Jaka Tingkir'''.<ref name="internet1"/> Mas KarebetKarèbèt iku putrané [[Ki Kebo Kenanga]] utawa [[Ki Ageng Pengging]] sesepuh ing laladan Pengging. Déné larah-larahé Mas Karebet mau Jaka Tingkir amarga diangkat anak déning Nyai Ageng Tingkir sasuruté ramane Ki [[Kebo Kenanga]].<ref name="internet1"/>
 
Kanggo njaga kuwasané ing Pajang, Sultan Hadiwijaya kudu ngadhepi [[Arya Penangsang]] adipati [[Jipang]] putra saka [[Sekar Séda Lèpèn]] sing ora rila yèn tahta diwengku déning Sultan Hadiwijaya sing mung putra mantu saka [[Sultan Trenggana]]. Sultan Hadiwijaya banjur nganakaké sayembara, sing sapa bisa ngalahaké Arya Penangsang bakal diparingi bebungah wujud tlatah [[Pathi]] lan [[Alas Mentaok|Mentaok]]. Wusanané kanthi rékadaya saka [[Ki Ageng Pemanahan]] lan Ki Penjawi, Arya Penangsang kasil diprejaya déning [[Sutawijaya|Danang Sutawijaya]].
4.856

besutan

Menu navigasi