Calon Arang: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
15 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
nyunting artikel fix
(nyunting artikel drg rampung)
(nyunting artikel fix)
 
 
== Caritané Calon Arang ==
Ana randha kang duwé ngèlmu ireng ‘santèt’ kerep ngrusak kasil panènané para tani, lan marakaké prahala (dhadèkaké tekane lelara), jenenge randha iku Calon Arang. Calon Arang nduwé anak [[wadhon]] kang sesilih [[Ratna Manggali]]. Bocah wadhon iku ayu, nanging ora bisa omah-omah/ora payu rabi (duwé bojo) awit saben pawongan padha wedi marang ibuneibuné. Calon Arang banjur nesu lan nyulik salah sijining kenya kang isih enom kanggo tumbal Dewi Durga.
 
SabanjureSabanjuré iku ana banjir gedhé kang dhadekakedhadèkaké akèh wong padha mati. Akèh lelara kang tumeka. Raja Airlangga banjur nyaluknjaluk pitulungan marang Empu Baradah kanggo mrantasi masalah iku. Empu Baradah ngutus Empu Bahula supaya dinikahahedinikahahé karo Ratna. Pista mantenanemantènané 7 dina 7 bengi, lan kahananekahanané dadi pulih manèh.
 
Calon Arang duwé buku ngèlmu sikir. Buku iku kasil tinemu Bahula banjur dipasrahakedipasrahaké karo Empu Baradah. NgerteniNgertèni bukunebukuné dicolong, Calon Arang muntab lan nglawan Empu Baradah. Awit ora direwangidiréwangi Dewi Durga, Calon Arang dadi kalah. SabubareSabubaré kedadenkedadèn iku, désa dadi aman saka anceman ngèlmu ireng ‘santet’‘santèt’ kang diduwèni Calon Arang.
 
== Réferènsi ==
46

besutan

Menu navigasi