Karbon: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  9 sasi kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: asam → asem)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
{{Elementbox_footer | color1=#a0ffa0 | color2=black }}
 
'''Karbon''' iku [[unsur kimia]] kang duwé simbol '''C''' lan [[pratélan unsur miturut nomer atom|nomer atom]] 6 ing [[tabel périodik]]. Karbon minangka unsur non-logam, duwèni valensi 4, lan duwé sawetarasawatara [[alotrop]], kalebu [[grafit]] lan [[intan]].
 
Karbon ana ing sajeroning kabèh [[makluk urip]] lan minangka dhasar [[kimia organik]]. Unsur iki uga duwé kaunikan bab kamampuan kanggo mbentuk ikatan kimia karo karbon utawa unsur liyané, mbentuk amèh 10 yuta jinis [[senyawa]] kang wis diweruhi.
348.872

besutan

Menu navigasi