Universitas Cambridge: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan diwangun taun [[1209]] déning [[sarjana]] kang kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo kang ndunungi kutha mau. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sok dijuluki [[Oxbridge]], wis duwé sajarah kompetisi kang suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetarasawatara [[èlmuwan]], [[juru nulis]], lan [[pulitisi]] Karajan Manunggal kang misuwur.
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah Nobel]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya.[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobel iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profésor. ([[Universita Chicago]] ing urutan angka 2 sajeroning afiliasi pemenang Bebungah Nobel, kanthi 79 pamenang, nanging mung 30 kang tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
352.737

besutan

Menu navigasi