Menyang kontèn

Bupati: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(éjaan, replaced: pulo JawaPulo Jawa)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamaréntahan, bupati nduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing [[Pulo Jawa]], [[Madura]] lan sawetarasawatara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake ing kabèh kabupatèn sa-[[Indonésia]].
 
==Pamilihan==
352.737

besutan