Abu Thalib: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Sasampunipun Kenabian Muhammad (570-632): ganti isi, replaced: Mekkah → Mekah)
{{Islam}}
'''Abū Thālib bin ‘Abdul-Muththalib''' ([[Basa Arab]]: أبو طالب بن عبد المطلب‎) ([[549539]]/[[550540]]-[[619]]) inggih punika ramanipun [[Ali bin Abi Thalib]] sarta paman saking [[Muhammad]]. Jeneng aslinipun '''Imran''' ([[Bahasa Arab|Arab]]:''' عمران'''), nanging ingkang misuwur dipunnamani '''''Abu Thalib''''', ingkang tegesipun ''ramanipun [[Thalib bin Abu Thalib|Thalib]]''.<ref name="internet 1">{{ar}}[http://www.syiah.co/viewtopic.php?id=285 Kaluwarga Abu Thalib] (dipununduh 10 nopember 2012)</ref>
Minangka pamarsa [[Bani Hasyim]] sasampunipun ramanipun pejah [[Abdul Muththalib]], piyambakipun dados pengasuh [[Muhammad]] saha pandukung utami nabi kanggé dakwah, Abū Thālib nggarwa [[Fatimah binti Asad]] saha gadhah nem putra.
== Kulawarga ==
* [[Ali bin Abi Thalib]]
 
[[Kategori:Lair 549539]]
[[Kategori:Bani Hasyim]]
[[Kategori:Pati 619]]
Naraguna anonim

Menu navigasi