Sentot Prawiradirja: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
101 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
+ gambar
(→‎top: ganti isi, replaced: antuk → olèh)
(+ gambar)
 
[[Gambar:Sentot, opperbevelhebber der rebellen.jpg|thumb|Sentot Prawiradirja (J.P. de Veer) (1900)]]
'''Sentot Prawiradirja''', uga kasuwur mawa jejuluk '''Ali Basah''' (1808-1855), iku salah siji sénapatiné Pangéran [[Dipanegara]] nalika perang 1825-1830. Jeneng dawané ya iku Sentot Abdul Mustapa Prawiradirja, putrané Radèn Rangga [[Prawiradirja III]], bupati wedana ing [[Kabupatèn Madhiun|Madiun]] saka [[garwa ampéyan]].<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/883389465|title=Takdir: Riwayat Pangeran Diponogoro 1785-1855|last=Carey|first=PBR.|last2=Murtianto|first2=Bambang|last3=Karim|first3=Mulyawan|publisher=Gramedia|year=2014|isbn=9789797097998|location=Jakarta|pages=|oclc=883389465}}</ref> Miturut urutan trah, Sentot kapétung buyut Sultan [[Hamengkubuwana I]].<ref>{{Cite news|url=https://daerah.sindonews.com/read/1222915/29/sentot-ali-basya-panglima-perang-diponegoro-yang-dijuluki-napoleon-jawa-1500653996|title=Sentot Ali Basya, Panglima Perang Diponegoro yang Dijuluki Napoleon Jawa|work=SINDOnews.com|access-date=2018-02-06|language=id-ID}}</ref>
 
19

besutan

Menu navigasi