Masakan Padang: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB
(→‎Pengelolaan: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Nic and Adam (Padang food 22-2-2007).jpg|right|thumb|Warga [[AmérikaAmérikah Sarékat]] yang tengah menikmati masakan Padang di sebuah rumah makan Padang di Jakarta.]]
 
'''Masakan Padang''' inggih punika asma ingkang dipunginaakén kanggé nyébutakè sédaya jénis masakan ingkang asalipun saking laladan [[suku Minangkabau|Minangkabau]], provinsi [[Sumatera Barat]], [[Indonesia]]. sédaya jénis masakan punika langkung populèr kaliyan asma masakan Padang<ref>Habsari, Rinto, (2007), ''Info boga Jakarta'', Gramedia Pustaka Utama, ISBN 978-979-22-2860-1.</ref>. manawi sajatosipun pinten-pintnè rèsèp [[masakan Sumatera Kulon]] [[mayoritas]] botén kaasal saking kutha [[Padang]], tuladhanè [[kutha Bukittinggi]], [[Solok]],[[Padang Pariaman]], [[Payakumbuh]], lan sèbagian ugi dipuntepang gadhah tradisi kulinèr igkang kathah. Rumah makan Padang utawi rumah makan ''urang awak'' inggih punika asma kanggé usaha [[rumah makan]] ingkang mliginipun kanggé nyajiakén masakan Padang ing jawi laladan.
352.737

besutan

Menu navigasi