Bawang godhong: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB
(ganti isi, replaced: kagem → kanggé (4), Kagem → Kanggé)
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (2) using AWB)
 
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
 
Aran Inggris "[[wikt:Welsh onion|Welsh onion]]" awujud salah satunggalipun [[:en:misnomer|misnomer]] wonten basa Inggris modern, amargi ''Allium fistulosum'' sanès saking [[Wales]] sarta mboten limrah dipunagem wonten [[masakan Wales]] (''Allium'' ijo ingkang limrah ing Wales inggih punika [[bawang prei]], ''A. ampeloprasum'', inggih punika sayuran nasional Wales). Aran "[[wikt:Welsh|Welsh]]" nglestantunaken teges aslinipun saking basa Inggris kuna ([[:en:Old English|Old English]]) "welisc", utawi [[Old German]] "welsche", ingkang tegesipun "manca" (kados déné ''wal-'' wonten "[[wikt:walnut|walnut]]", ingkang gadhah asal usul ingkang sami). Spésiès punika saking [[Asia]], bokmenawi [[Siberia]] utawi [[Tiongkok]]. Wonten ing Wales, "spring onion" (bawang usum semi) gadhah variasi dhialèk, ''jibbon'' utawi ''sibwn'' ('syibun') ingkang asalipun saking basa [[Perancis]] 'ciboule.' Spésiès niki ugi dados alamiah ing [[Alaska]] lan [[Northwest Territories]] ing [[Kanada]], sarta sumebar ing sawenèh panggènan ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]].<ref>[http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=200027477 Flora of North America v 26 p 244.]</ref><ref>[http://bonap.net/MapGallery/County/Allium%20fistulosum.png BONAP (Biota of North America Project) floristic synthesis, ''Allium fistulosum'']</ref>
 
== Kanggé masakan ==
[[Kategori:Flora Eropa]]
[[Kategori:Flora Asia]]
[[Kategori:Flora AmérikaAmérikah Sarékat]]
[[Kategori:Flora Rusia]]
[[Kategori:Flora Tiongkok]]
348.872

besutan

Menu navigasi