Bon Jovi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (5) using AWB
(ganti isi, replaced: kagem → kanggé (4))
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (5) using AWB)
Tenger: Dibalèkaké
|Background = grup utawi band
|Genre = [[Hard rock]]
|Origin = {{City-state|Sayreville|New Jersey}}, [[AmérikaAmérikah Sarékat]]
|Years_active = 1983–sapuniki
|Label = [[Island Records|Island]], [[Mercury Records|Mercury]]
}}
[[Gambar:Bon Jovi 1.jpg|thumb|250px]|Bon Jovi]]
'''Bon Jovi''' inggih punika salah satunggalipun grup musik rock saking [[New Jersey]], [[AmérikaAmérikah Sarékat]] ingkang ngadhahi personel [[Jon Bon Jovi]] (vokal/gitar), [[Richie Sambora]] (gitar), [[Tico Torres]] (drum), [[David Bryan]] (keyboard) lan [[Hugh McDonald]] (bas). Lan anggota ingkang sampun medal, [[Alec John Such]].
 
Sapanunggalipun punika Bon Jovi lan musisi-musisi ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]] naté gadhah acara kanggé prastawa [[9]] [[September]], inggih punika prastawa bom gedhong [[WTC]] ing [[New York]] déning [[teroris]]. Musisi-musisi wau inggih punika [[David Bryan]], [[Tico Torres]], lan [[Richie Sambora]], [[Kid Rock]], [[Maroon 5]], [[Lady Antebellum]].
 
== Karir Bon Jovi ==
Bon Jovi pikantuk [[Grammy]] [[2007]] kanggé ''Best Country Collaboration'' kanggé tembang ''Who Says You Can't Go Home''. Lan sadèrèngipun punika ing taun [[2000]] band puniki dados nominasi [[Grammy Award]] kanggé ''It's My Life''.
 
Albumipun Bon Jovi dipunkinten sampun kasadé [[35]] yuta ing [[AmérikaAmérikah Sarékat]] lan [[120]] yuta ing donya wiwit taun [[1984]].
 
Ing taun [[2002]], Bon Jovi ngrilis album kanthi irah-irahan ''Bounce''. Ing [[Amérika]], [[Inggris]] lan [[Australia]] album punika pikantuk [[Gold]].
[[Kategori:Penyanyi]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Penyanyi AmérikaAmérikah Sarékat]]
 
 
352.737

besutan

Menu navigasi