Bèg: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
23 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: ndandani pangéja, replaced: bèk → bèg (2) using AWB
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: bèk → bèg (2) using AWB)
Sajeroning ulah raga [[bal-balan]], '''bèg''' iku juru main kang posisiné ana ing mburi para [[gelandang|glandhang]] lan tugasé njurung marang tugas [[kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèg, ya iku: [[bèk tengah|bèg tengah]], [[bèk sayap|bèg sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèg lumrahé awaké gedhé lan rosa, lan racaké dedegé uga dhuwur, sanadyan ana uga bèg kang dedegé cendhèk nanging suksès (racaké bèg sayap kang ora pati mbutuhaké dedeg kang dhuwur). Kabèh bèg kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu duwé keahlian panguwasaan bal kang cukup apik.
 
Para bèg racaké njaga ing paruh lapangan dhéwé. Bèg kang dhuwur kadhang maju mangarep menyang kothak penalti tim mungsuh wektu tim-é ngayahi [[tendhangan pojok]] utawa [[tendhangan bébas]] awit ana kamungkinan nyétak gol kanthi sundhulan [[sirah]].
352.737

besutan

Menu navigasi