Peter Geschiere: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
63 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
+ gambar
(→‎top: ganti isi, replaced: antuk → olèh, sing → kang)
(+ gambar)
[[Gambar:PeterGeschiere2019.jpg|thumb|Peter Geschiere (2019)]]
'''Peter Geschiere''' ya iku ahli [[antropologi]] saka [[Belanda]], kalairan taun 1941<ref name=":0">{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/436848672|title=Biographical dictionary of social and cultural anthropology|last=Amit|first=Vered, (ed)|date=|publisher=Routledge|year=2004|isbn=020364459X|location=London|pages=272|oclc=436848672}}</ref>. Peter olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Free University, MA sujarah taun 1967, MA antropologi ing taun 1969, lan Ph.D. antropologi ing taun 1978<ref name=":0" /><ref name=":1">{{Cite news|url=http://www.ascleiden.nl/content/ASC-community/members/peter-geschiere|title=Peter Geschiere|date=2014-09-30|work=African Studies Centre Leiden|access-date=2018-01-12}}</ref>. Panlitian lapangan antropologisé Peter ana ing [[Tunisia]] taun 1969, [[Kamerun]] (bebrayan abasa Prancis) taun 1971, 1973, 1980<ref name=":0" />. Uga ing [[Senegal]] kidul taun 1987 lan Kamerun (bebrayan abasa Inggris) taun 1987<ref name=":0" />. Karya-karya akademis kang tinulis déning Peter ya iku antarané ''Village Communities and the State: Changing Relations in Maka Villages of Southeast Cameroon'' (1982), ''Old Modes of Production and Capitalist Encroachment. Anthro-pological Explorations in Africa'' (1985), lan ''The Modernity of Witckraft. Politics and the Occult in Postcolonial Africa'' (1997)<ref name=":0" /><ref name=":1" /><ref>{{Cite web|url=http://press.uchicago.edu/ucp/books/author/G/P/au6017284.html|title=Peter Geschiere|website=press.uchicago.edu|access-date=2018-01-12}}</ref><ref>{{Cite book|url=http://www.upress.virginia.edu/title/2806|title=The Modernity of Witchcraft|isbn=0813917034|language=en}}</ref>. Fokus pakaryan panlitian Peter iki ana ing bab nguji dinamika budhaya ing interaksi kolonial lan paska kolonial ana ing [[Afrika]] kulon<ref name=":0" />.
 
19

besutan

Menu navigasi