Aksara Carakan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
74 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Aksara-aksara Carakan awal iki dhapuré mèmper kabèh saka Banten ing sisih kulon nganti tekan Bali. Nanging banjur akiré pirang-pirang tlatah ora nganggo aksara Carakan lan pindhah nganggo [[Pégon]] lan aksara Carakan gaya Surakartan kang dadi baku. Nanging saka kabèh aksara iku, aksara Bali kang dhapuré tetep padha nganti ing [[abad kaping 20]].
 
== Aksara Carakan ing média cithak ꦲꦏ꧀ꦱꦫ ꦕꦫꦏꦤ꧀ ꦲꦶꦁ ꦩꦺꦢꦶꦪ ꦕꦶꦛꦏ꧀==
Aksara Carakan wiwit kanggo nyithak buku ing purwané [[abad kaping 19]].
Tèknik médhia cithak wiwit ditepangi purwané ing Éropah ing tengahé abad kaping 15 ing kiwa-tengené taun 1450. Sing kapisan ngripta iku [[Johannes Gutenberg]] saka [[Jerman]]. Mawa sistém Gutenberg iki, dadi sawijining tèks ora usah ditulad mawa tangan manèh déning sawijining juru tulis nanging bisa dicithak. Akibaté buku-buku bisa diprodhuksi massal lan éwadéné bisa diedol luwih murah lan panyebarané luwih jembar.

Menu navigasi