Manuk: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3)
(Ndandani salah tik, Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3))
}}
 
'''Manuk''' utawa '''Peksi''' iku anggota golongan [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) singkang nduwé [[wulu]] lan swiwi. [[Fosil]] manuk tuwa dhéwé tinemu ing [[Jérman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] singkang cilik menthik nganti [[manuk unta]], singkang luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spésiès]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara [[1.500]] jinis ing antarané tinemu ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki kanthi èlmiah digolongaké sajeroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==
352.737

besutan

Menu navigasi