Sistem endokrin: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
12 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2), kedhokteran → kadhokteran (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
[[Gambar:Illu endocrine system.png|thumb|Kelenjar endokrin utama manungsa.]]
'''Sistem endokrin''' iku sistem kontrol [[kelenjar]] tanpa saluran (''ductless'') kang ngasilaké [[hormon]] kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning [[getih]] kanggo mempengaruhi [[organ (anatomi)|organ-organ]] liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju manéka warna sel ing badan, kang sabanjuré njarwaaké "pesen" mau dadi sawijiningsiji tindakan. Sistem endokrin ora nglebokaké [[kelenjar eksokrin]] kaya [[kelenjar idu]], [[kelenjar kringet]], lan kelenjar-kelenjar liya ing [[saluran gastroinstestin]].
 
Cabang [[kadhokteran]] kang nyinaoni kelainan ing kelenjar endokrin mau [[endokrinologi]], sawijiningsiji cabang èlmu kadhokteran kang cakupané luwih wiyar tinimbang [[lelara njero]].
 
{{sistem endokrin}}
348.872

besutan

Menu navigasi