Sonia Gandhi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Perdana Menteri → Mahamantri (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri, perdhana mentri → mahamantri (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: Perdana Menteri → Mahamantri (2))
 
|}
 
'''Sonia Gandhi''' ([[basa Hindi]]: सोनिया गाँधी, dipunlafalaken: / {{IPA|soːnɪjaː gaːndʰiː}} /) (miyos '''Edvige Antonia Albina Maino''' ing tanggal [[9 Dhésèmber]] [[1946]]) punika [[pulitikus]] [[India]] wiyosan [[Italia]], Présidhèn [[Konggrès Nasional India|Konggrès I]], lan garwanipun mantan [[Perdana MenteriMahamantri India]] [[Rajiv Gandhi]]. Piyambakipun mundur saking ''Chairperson'' ''United Progressive Alliance'' ing [[Lok Sabha]] tanggal [[23 Maret]] [[2006]]. Naminipun kalebet urutan nomer tiga politisi wanita paling kiyat ing donya miturut Majalah [[Majalah Forbes|''Forbes'']] ing taun [[2004]]. [http://www.forbes.com/finance/lists/11/2004/LIR.jhtml?passListId=11&passYear=2004&passListType=Person&uniqueId=W5BY&datatype=Person]. ''However, that ranking has fallen sharply, by 2005, that Forbes no longer ranked her in the top 100 most powerful women. She was returned to [[Lok Sabha|Parliament]] by a margin of over 400,000 votes in the recently held by-election for [[Rae Bareilly]].'' Miturut jajak penemu ingkang dipunpendhet ariwarta The Hindu sesarengan kaliyan CNN-IBN, piyambakipun punika politisi paling populér taun [[2006]]. Sonia nolak kalungguhan mahamantri, éwadéné partainipun menang pemilu taun 2004. 28 persèn responden nganggep Sonia paling pantes mangreh mahamantri, antawisipun Mahamantri India Manmohan Singh angsal 12 persèn. Mantan Perdana MenteriMahamantri [[Atal Bihari Vajpayee]] ingkang kagusur saking jabatanipun ing [[pemilu India 2004]] wonten ing urutan nomer kalih kanthi 18,5 persèn swantun. Sonia Gandhi nolak kalungguhan PM sasampunipun muncul oposisi saking nasionalis Hindhu ingkang nganggep piyambakipun sanès keturunan asli India. Dudutanipun punika malah ngundhang simpati rakyat India.
 
[[Kategori:Lair 1946|Gandhi,Sonia]]
352.737

besutan

Menu navigasi