Polifenol: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan
(→‎top: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan (4))
(→‎top: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan)
[[Gambar:Tannic acid.svg|thumb|250px|Susunan molekul Polifenol ing tetuwuhan]]
 
'''Polifenol''' ''(poliphenol)'' ya iku golongan bahan [[kimia]] kng ndarbèni punjul siji unit [[fenol]] saben [[molekul]].<ref name="internet1">[http://bumbata.co/18696/tips-antioksidan-8-manfaat-polifenol-untuk-keséhatan/ Manfaat Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Polifenol tinemu kanthi alami ing [[tetuwuhan]].<ref name="internet1"/> Polifenol migunani kanggo mènèhi warna ing tetuwuhan, tuladhané warna [[godhong]] nalika alum utawa arep gogrog.<ref name="internet1"/> Polifenol alami uga ngayomi tandurantuwuhan nglawan [[patogen]], [[parasit]], lan [[predator]].<ref name="internet2">[http://kamuskeséhatan.com/arti/polifenol/ kamus Keséhatan, Arti Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Jinis polifenol kang paling asring tinemu ing tetuwuhan ya iku [[flavonoid]], [[asam fenolat]], [[catechin]], [[anthocyanin]], [[isoflavin]], [[quercetin]], lan [[resveratrol]].<ref name="internet1"/> Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak [[manungsa]].<ref name="internet1"/>
 
== Sumber Polifenol ==
352.737

besutan

Menu navigasi