Gutasi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (3))
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
| publisher = Anmol Publications PVT. LTD.
|ISBN=9788126102594}} ({{google books with page|MHSjmfNfz4MC|lihat|162| Gutasi ya iku...}})
</ref> Istilah gutasi kawiwitan dipunagém déning [[Burgerstein]].<ref name="Rajan"/> Gutasi kédadosan manawi ing kahanankaanan siti ingkang jumbuh pramila nyérap toya inggil nanging laju penguapan utawi [[transpirasi]] cendhèk utawi manawi penguapan toya angèl kédadosan amérgi dhuwuripun kelembapan maupun [[udara]].<ref name="Rajan" /><ref name="Biology Questions and Answers">{{cite web
| url = http://www.biology-questions-and-answers.com/plant-physiology.html
| title = Plant Physiology
| publisher = Ratna Sagar
|ISBN=9788183323789}} ({{google books with page|f7Ps7CEM_RgC|lihat|66| Perbedaan transpirasi dan gutasi}})
</ref> kahanankaanan ingkang botén dukung kédadosan tékanan oyot kados ta suhu asrép saha lémah ingkang garing ngambat kédadosan gutasi.<ref name="Rajan"/>
 
Ménawi transpirasi kédadosan ing [[stomata]], mila gutasi kadadosan ing struktur mirunggan ingkang namanipun Bila hidatoda.<ref name="Rajan"/> Hidatoda asring dipunsébat dados sebagai stomata toya.<ref name="Rajan"/> Hidatoda panggènanipun ing ujung saha ing pinggir godong.<ref name="Rajan"/> manawi mékatén, titik-titik toya badhé katingal ing ujung saha pinggir godong.<ref name="Rajan"/>
352.737

besutan

Menu navigasi