Kali Niger: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Géografi: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2), Kahanan → Kaanan
(→‎Ètimologi: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé)
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2), Kahanan → Kaanan)
[[Gambar:Niger River Center Island.jpg|right|300px|thumb|Omah-omah blethok ing [[pulo]] utama [[Danau Debo]], ing salah sijiné pérangan kang amba saka kali Sungai Niger]]
 
Kali Niger ya iku kali kang duwé kahanankaanan [[banyu]] kang "bening", kang ngalir ska persepuloh sedimen ketimbang [[Sungai Nil]]. KahananKaanan kaya mengko kang ana ing kali disebabake déning Niger kang dumunung ana ing wewatuan kang kuna lan duwé biji endapan blethok kang sithik kahanankaanan kaya mengkeni iki kang dadi sebab utama kali Niger duwé banyu kang bening.<ref>Reader, John. Afrika. Washington, D.C.: National Geographic Society, 2001. hal. 191</ref> Namun demikian, seperti juga Nil, sungai Niger selalu banjir musiman, dimulai padha bulan September, memuncak di November, dan berakhir di bulan Mèi.<ref name="Reader, hal. 191">Reader, hal. 191</ref>
 
Ciri khas sungai ini ya iku [[Delta Pedalaman Niger]], yang terbentuk di laladan di mana pèrèng sungai itu mematah.<ref name="Reader, hal. 191"/> Hasilnya ya iku suatu wewengkon dengan aliran arus seperti jalinan pita, [[rawa]]-rawa, dan tlaga-tlaga sebesar nagara [[Bèlgi]]; dan banjir musiman menjadikan Delta itu luar biyasa produktif baik di babagan [[perikanan]] maupun [[agrikultur]].<ref>Reader, hal. 191-192</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi