Pisuhan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Tembung lan pisuhan basa Jawa: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
(→‎Tembung lan pisuhan basa Jawa: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
 
 
==Tembung lan pisuhan basa Jawa==
Ing [[basa Jawa]], tembung lan ukara kang kerep kagunakaké kanggo pisuhan antarané pérangan awak kang wadi, [[sato kéwan|kéwan]], bangsa alus (sétan utawa jim), kahanankaanan kang èlèk lan liya-liyané.
 
Ing [[sastra Jawa]], tembung lan ukara pisuhan arang dianggo amarga dianggep ora sopan lan ora trap marang kabudayané wong Jawa. Apa manèh akèh sastra Jawa kang thukul saka njero [[kraton]]. Nanging ana uga sastra Jawa kang migunakaké pisuhan, upamané [[Serat Gatholoco]].
352.737

besutan

Menu navigasi