Niccolò Machiavelli: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(→‎top: éjaan, replaced: militer → militèr)
(→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
 
influenced = [[Thomas Hobbes|Hobbes]], [[James Harrington|Harrington]], [[Jean-Jacques Rousseau|Rousseau]], [[Giambattista Vico|Vico]], [[Vincenzo Cuoco|Cuoco]], [[Hegel]], [[Francesco De Sanctis|De Sanctis]], [[Benedetto Croce|Croce]], [[Antonio Gramsci|Gramsci]], [[Leo Strauss|Strauss]], [[Hannah Arendt|Arendt]], [[Raymond Aron|Aron]], [[Alexandre Kojève|Kojève]], [[Louis Althusser|Althusser]], [[Isaiah Berlin|Berlin]], [[Quentin Skinner|Skinner]], [[Harvey Mansfield|Mansfield]] |
}}
'''Niccolò Machiavelli''' ([[3 Mèi]] [[1469]] – [[21 Juni]] [[1527]]) iku diplomat lan pulitikus [[Italia]] kang uga sawijining [[filsuf]]. Minangka ahli téyori, Machiavelli dadi figur utama sajeroning realitas téyori pulitik, panjenengané dikurmati ing [[Éropah]] wektu jaman [[Renaisans]]. Loro bukuné kang misuwur, ''Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio'' (Diskursus tentang Livio) lan ''[[Il Principe]]'' (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kahanankaanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab pulitik ing mangsa iku.
 
''[[Il Principe]]'', utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan ''mempertahankan'' kakuasaan.
348.872

besutan

Menu navigasi