Bathik Cirebon: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
251 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
== Sujarah ==
Bathik ingkang wonten ing tlatah Cirebon punika wonten gandheng cenenge kaliyan kasultanan, inggih punika [[kasultanan Kasepuhan]] saha [[kasultanan Kanoman]]. Caranipun sumebare bathik Cirebob sami kaliyan caranipun bathik Yogya utawi Solo nuninggih kawiwitan saking keraton nuli dipuntepangaken ten masarakat keraton lumantar abdi dalem ingkang dalemipun wonten ing jawi kraton. <ref> Novelly, Cut. Ananda, Della Rizky. Triany, Kukuh. Fransiska, Melia, Seftiani, Rosa. 2012. Makalah Seni Budaya - Batik Indonesia. Lubuk Dalam : SMP Negeri 1 Lubuk Dalam, Siak. Provinsi Riau</ref>
 
Sadherengipun, seni mbatik punika namung dipunsinauni dening para putri kraton kangem ngisi kalodhangan wekdal. ''Ornamen'' bathik ingkang sampun lestantun punika ornamen Paksi Naga Liman, Siti Inggil, Kanoman, Taman Kasepuhan, saha Taman Sunyaragi.
6.047

besutan

Menu navigasi