Bathik Cirebon: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
451 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
 
== Sujarah ==
Bathik ingkang wonten ing tlatah Cirebon punika wonten gandheng cenenge kaliyan kasultanan, inggih punika [[kasultanan Kasepuhan]] saha [[kasultanan Kanoman]]. Caranipun sumebare bathik Cirebob sami kaliyan caranipun bathik Yogya utawi Solo nuninggih kawiwitan saking keraton nuli dipuntepangaken ten masarakat keraton lumantar abdi dalem ingkang dalemipun wonten ing jawi kraton. <ref> Novelly, Cut. Ananda, Della Rizky. Triany, Kukuh. Fransiska, Melia, Seftiani, Rosa. 2012. Makalah Seni Budaya - Batik Indonesia. Lubuk Dalam : SMP Negeri 1 Lubuk Dalam, Siak. Provinsi Riau</ref>
6.047

besutan

Menu navigasi