Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Biografi: ganti isi, replaced: Kekaisaran → Kamaharajan
(→‎top: éjaan, replaced: penyakit → lelara)
(→‎Biografi: ganti isi, replaced: Kekaisaran → Kamaharajan)
== Biografi ==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhah takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang saé lan pinter, piyambakipun boten siyap dados [[Raja]]. Piyambakipun manawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhah tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] taksih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] KekaisaranKamaharajan Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang taksih alit lan boten gadhah komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos manawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanèsipun simbahipun séda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)]</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi