Istanbul: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: kekaisaran → kamaharajan (3), Kekaisaran → Kamaharajan (2)
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké (2))
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: kekaisaran → kamaharajan (3), Kekaisaran → Kamaharajan (2))
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisarankamaharajan Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka KekaisaranKamaharajan Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kuna kang arané [[Bizantium]], lan dijenengaké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi kutha krajan wétan [[kekaisarankamaharajan Romawi]] lan sabanjuré dadi kutha krajan [[kekaisarankamaharajan Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing taun [[1453]] kutha iki dadi pérangan lan dadi kutha krajan [[KekaisaranKamaharajan Ottoman]]. Sadurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging kanthi resmi migunakaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[basa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengaké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
352.737

besutan

Menu navigasi