Surat Al Ikhlash: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang, Tafsir → Tapsir
c (→‎top: clean up, replaced: duwit → dhuwit using AWB)
(ganti isi, replaced: sing → kang, Tafsir → Tapsir)
 
}}
[[Gambar:Surat Al-Ikhlas - Magharibi script.jpg|thumb|200px|right|Kalligrafi Surah al-Ikhlas naskah Maghribi tulisan abad kaping-18]]
'''Surah Al-Ikhlas''' ([[basa Arab|Arab]]:'''الإخلاص''', "Murnèkaké Kaésaan Allah") iku [[surah]] angka 112 sajeroning [[al-Qur'an]]. Surah iki kagolong surah [[Makkiyah]], dumadi saka 4 ayat lan pokok isiné negasaké [[tauhid|kaésaan]] [[Allah]] sinambi nulak wangun apa waé singkang madhakaké. Kalimat inti saka surah iki, "Allahu ahad, Allahus shamad" (Allah Maha Esa, Allah panggonan gumantung), kerep muncul sajeroning dhuwit dinar emas ing jaman Kekhalifahan biyèn. Saèngga, kadhangkala kalimat iki dianggep slogan nagara Khilafah Islamiyah, bebarengan karo loro kalimat [[Syahadat]].
 
== Kautamane Maca Surat Al Ikhlas ==
# "Allah iku kang disuwuni karang kabutuhan."
# "Ora peputra lan ora pinutrakaké."
# "Lan ora ana sawiji kang madhani." <ref>Kajarwakaken kanthi midhangetaken ''TafsirTapsir Al-Quran Suci Basa Jawi'' anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.</ref>
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan

Menu navigasi