Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Kaanggotaan: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar
(ganti isi, replaced: sing → kang (14))
(→‎Kaanggotaan: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, kang dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan kang nganakaké pemungutan swara kanthi kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasardhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan nanging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum kang paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim kang dadi warga nagara saka nagara kang padha. Hakim-hakim mengku kalungguhan ing sajeroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi kalungguhan liya samangsa mengku kalungguhan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan

Menu navigasi