Sultan Agung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, : → :, , → , , - → -, - → -)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang)
 
[[Gambar:Sultan Agung.jpg|right|thumb|Sultan Agung]]
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]]-séda: [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] singkang maréntah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan gedhé dhéwé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis dikukuhaké dadi [[pahlawan nasional Indonésia]] adhedhasardhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning Walanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]], ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
 
== Silsilah Kulawarga ==
352.737

besutan

Menu navigasi