Piyul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé (3)
(→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: cedhake → cedhaké)
(→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé (3))
Busur piyul kapérang saka sawilah kayu lan pirang-pirang [[rambut]] [[jaran]] kang dipasang saka pucuk tekan pucuk. Ing salah siji pucuke diwènèhi [[sekrup]] kang minangka ngencengi (nalika arep digunakaké), utawa ngendhoni (nalika disimpen) rambut mau. Ing cedhaké sekrup ana cekelan [[jempol]] lan [[driji]] liyané.
 
Rambut kang minangka busur piyul iku biyasanelumrahé saka rambut jaran [[putih]] lanang, amarga warna rambute [[putih]] semu [[emas]], nanging ana uga busur kang migunakaké senar saka bahan ''sintetis''. Yèn busur piyul asring digosok migunakaké gala ([[Basa Inggris]]: rosin) bakal ndadèkaké cengkremane busur ning senar dadi luwih stabil lan gampang diatur, ora gampang ucul, lan bisa uga ngrewangi tèhnik geter. Wilah kang digunakaké biyasanelumrahé migunakaké kayu ''pernambuco'' supaya asile apik, utawa kayu ''brasil'' kang regane murah. Busur kang murahan biyasanelumrahé migunakaké serat gelas. Ana uga saiki kang migunakaké serat karbon kanggo bahan gawé wilah busur piyul.
 
== Senar Piyul ==
352.737

besutan

Menu navigasi