Organisasi: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Dhéfinisi: ganti isi, replaced: Definisi → Dhéfinisi
(éjaan, replaced: duwéni → duwé (2), Teori → Téyori (3))
(→‎Dhéfinisi: ganti isi, replaced: Definisi → Dhéfinisi)
Ing [[ngèlmu sosial|ngèlmu-ngèlmu sosial]], organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mliginé [[sosiologi]], [[ékonomi]], [[ngèlmu pulitik]], [[psikologi]], lan [[manajemen]].<ref name="Keith Davis"/> Kajian ngenani organisasi kerep diarani [[studi organisasi]] (''organizational studies''), [[prilaku organisasi]] (''organizational behaviour''), utawa analisa organisasi (''organization analysis'').<ref name="Keith Davis"/>
 
== DefinisiDhéfinisi ==
 
Ana pirang-pirang téyori lan perspektif ngenani organisasi, ana kang cocog antarané siji lan liyané, lan uga ana kang béda.<ref name="Keith Davis"/> Organisasi dhasaré digunakae minangka panggonan utawa wadhahe wong-wong kang padha kumpul, bekerjasama kanthi rasional lan sistematis, terencana, terorganisasi, terpimpin lan terkendali, nalika manfaatake sumber daya ([[uang]], [[material]], [[mesin]], [[metode]], [[lingkungan]]), sarana-parasarana, data, lan liyané kang digunakaké kanthi efisien lan efektif kanggo nggayuh ancas organisasi.<ref name="Keith Davis"/>
352.737

besutan

Menu navigasi