Gas bumi: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
'''Gas bumi ''' sok uga disebutkaran '''gas alam''' utawa '''gas rawa''', iku [[bahan bakar fosil]] awujud gas sing mliginé dumadi saka [[metana]] [[karbon|C]][[hidrogen|H]]<sub>4</sub>). Gas iki bisa tinemu ing [[lapangan lenga]], [[lapangan gas bumi]] lan uga tambang [[batu bara]]. Nalika gas sing sugih metana diprodhuksi liwat pambusukan déning [[bakteri anaerobik]] saka bahan-bahan organik saliyané saka fosil, mula banjur diarani [[biogas]]. Sumber biogas bisa tinemu ing [[rawa|rawa-rawa]], papan pambuangan pungkasan [[runtah]], sarta panampungan kotoran [[manungsa]] lan [[kéwan]].
<!--
=== Komposisi kimia ===
348.872

besutan

Menu navigasi