Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: disebut → karan (2)
(→‎Wangun fungi: ganti isi, replaced: srangga → gegremet)
(ganti isi, replaced: disebut → karan (2))
'''Fungi''' iku jeneng [[karajan (biologi)|regnum]] saka saklompok gedhé [[organisme|makluk urip]] [[eukariota|eukariotik]] [[heterotrof]] sing ngejur panganané sanjabaning badan banjur nyerep [[molekul]] nutrisi mlebu [[sel (biologi)|sel-sel]]é.
 
[[Èlmu]] sing nyinaoni fungi disebutkaran [[mikologi]] (saka oyot tembung [[basa Yunani|Yunani]] ''μυκες'', "ilu", lan ''λογοσ'', "kawruh", "lambang").
 
== Wangun fungi ==
 
== Tangkar-tumangkar ==
Fungi tangkar-tumangkar kanthi [[sèksual]] lan [[aseksual]]. Tangkar-tumangkar sèksual kanthi cara: loro [[hifa]] saka jamur sing béda nglebur tumuli mbentuk [[zigot]] banjur zigot tuwuh dadi badan woh, éwadéné tangkar-tumangkar [[aseksual]] kanthi cara: mbentuk [[spora]], mawa [[tunas]] utawa [[fragmentasi hifa]]. Jamur duwé kothak spora sing disebutkaran [[sporangium]]. Ing njero sporangium ana spora. Conto jamur sing mbentuk spora ya iku Rhizopus. Conto jamur sing mbentuk tunas ya iku Saccharomyces. Hifa jamur bisa kapurus lan saben fragmen bisa tuwuh dadi badan woh.
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==
352.737

besutan

Menu navigasi