Onkologi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan (2)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan (2))
'''Onkologi''' iku sub-babagan medhis sing nyinaoni lan ngrawat [[kanker]]. Dhokter sing nekuni onkologi disebutkaran onkolog. Istilah iki asal saka [[basa Yunani]]: ''onkos'' (ονκος), sing tegesé masa utawa [[tumor]] l panambang ''-ology'', sing maknané "nyinaoni".
 
Onkologis bisa dipérang miturut jinis perawatan sing disadiakaké.
* [[Onkologi radhiasi]]: orang sing mligi ngenani perawatan kanker nganggo [[radhiasi ionisasi|radhiasi]], sawijining prosès sing disebutkaran [[radhioterapi]].
* [[Bedhah Onkologi]] iku sing ahli sajeroning pambuangan [[tumor]], sing ana ing pérangan:
 
352.737

besutan

Menu navigasi