Brahmanisme: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud
c (Bot: Merapikan pranala interwiki lama)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
 
'''Brahmanisme''' punika pelopor [[agama|agami]] [[Hindhu]] lan agami [[Buda]]. Agami punika tuwuh ing [[India]] pérangan lèr ing kalangan bangsa [[Ras Arya|Arya]] ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.
 
Ciri khas utami agami punika arupiwujud siklus antawis ([[pati|pepati]]) lan kalairan malih ([[reinkarnasi]]) sarta pamérangan manungsa dados sekawan [[kasta]] ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa [[Sansekerta]] dipunwastani [[warna]].
 
[[Kategori:Agama]]
352.737

besutan

Menu navigasi