Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1.118 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Ing 1857 Mint ngurangi ukuran sen lan ngowahi komposisi kasebut dadi 12% nikel lan 88% tembaga (tembaga-nikel), nerbitake desain anyar, Flying Eagle cent. Bagean anyar padha karo diametere sen modern, sanajan luwih kenthel. Iki minangka panggunaan pertama tembaga-nikel dening Amerika Serikat. Tembaga-nikel nggawe wong katon luwih cerah lan wiwit kasebut disebut "Putih" utawa "Nicks".
 
Ing taun 1858 Eagle Flying diganti nganggo desain kepala India. Desain Flying Eagle nyebabake masalah produksi lan Mint cepet-cepet nggoleki. Mint Direktur James Ross Snowden milih desain endhas suku Indian lan milih wreath laurel kanggo sebaliknya sing diganti taun 1860 dening wreath karo perisai. Cents dikunci nalika kekuwatan ekonomi Perang Sadulur Amerika nalika nikel logam cendhak. Minangka pejabat Mint sing nyatakake token tembaga pribadi sing ngetokake, dheweke ngidhentiti Kongres supaya nglulusake Undang-undang Coinage saka taun 1864, ngidhentifikasi luwih cilik saka paduan tembaga.
 
Ing mangsa pasca perang, sen iku dadi populer banget lan ditemoni ing jumlah gedhe ing pirang-pirang taun. Pengecualian yaiku 1877 nalika ekonomi miskin lan dikarepake sethithik kanggo sen gawe salah sawijining tanggal paling jarang ing seri kasebut. Kanthi munculé mesin sing dioperasikaké ing abad kaping 19 lan awal abad kaping 20, senajan luwih cilik, diprodhuksi nganti 100 yuta kanggo pisanan ing taun 1907. Ing taun 1909, Kepala India sing diganti dening Lincoln, sing dirancang dening [[Victor D. Brenner]].
 
==Cathetan Suku==
8.966

besutan

Menu navigasi