Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
ngganti tembung, replaced: Bangunan → Wangunan (4) using AWB
(→‎Konstruksi: ganti isi, replaced: tembok → témbok (2))
c (ngganti tembung, replaced: Bangunan → Wangunan (4) using AWB)
 
 
== Konstruksi ==
Astana Hiroshima punika kabangun ing nginggiling lemah delta ingkang lembek, distribusi bobot témbok watu ingkang kedah rata punika ngginakaken tèhnik mirunggan. BangunanWangunan astana ingkang asli kabangun saking [[kayu]] lan kapungkasan kirang langkung taun 1592 utawi taun 1599. Lantai nginggil témbok [[watu]] yasan Honmaru ingkang kapérang dados 2 ingkat punika ambrol amargi perbaikan déning Fukushima Masanori. Asiling perbaikan ingkang gagal punika taksih saged dipunpirsani sapunika.
 
== BangunanWangunan ingkang wonten sapunika ==
wonten ing kompleks Astana Hiroshima kapérang dados yasan-yasan kados ta:
* Menara utami
Rèplika menara utami ingkang kadamel saking beton saking njawi katingal kados menara utami ingkang asli. Menara punika kabangun sesambetan kaliyan wontening paméran pemulihan kutha Hiroshima nalika taun 1958. BangunanWangunan punika kapérang dados 5 lantai kanthi dhuwur 26,6 [[mèter]] ing sanginggiling watu pondasi kanthi dhuwur12,4 [[mèter]] sanginggiling lumah lemah.
* Menara pengawas (Ninomaru Hirayagura, Tamon Yagura, Taiko Yagura) lan pintu gerbang Omotegomon. Sedaya punika kalebet rèplika saking kayu ingkang kapungkasan anggènipun yasa ing taun 1994.
* Kuil Hiroshima Gokokujinja. Kuil Shinto ingkang mapan ing tilas Honmaru lan kathah dipuntekani déning tiyang ingkang ngadani [[Hatsumode]] ing wiwitan taun énggal.
* BangunanWangunan sanès kados ta: stasiun TV Chugoku Hoso (RCC) ingkang kalebet pérangan jaringan TV [[TBS]], patung [[Ikeda Hayato]] (politisi ingkang wiyos wonten ing Hiroshima ing jaman Meiji), lapangan bola [[voli]] lan toya mancur.
 
== Pranala njawi ==
4.016

besutan

Menu navigasi