Klade: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Klompok → Golongan
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (4))
(→‎top: ganti isi, replaced: Klompok → Golongan)
[[Gambar:Monophyletic.svg|thumb|300px|Panglompokan reptilia lan manuk lumrahé dianggep monofiletik.]]
'''Klad''' utawa '''klade''' iku golongan [[taksonomi]] sing duwé siji leluhur bebarengan lan kabèh katurunané uga asal saka moyang mau. KlompokGolongan kaya ngéné iku diarani golongan [[monofiletik]], sing bisa digambaraké liwat analisis [[filogenetika]], kaya kacetha sajeroning [[diagram pohon]] utawa sawijining [[kladistika|kladogram]].
 
Yèn sawijining klad kanthi konsisten tansah muncul sajeroning manéka analisis kladistika kanthi migunakaké manéka himpunan data, klad mau bisa diadopsi sajeroning [[taksonomi]] lan bisa dadi sawijining [[takson]]. Sanadyan mangkono, ora kabèh takson sing diakoni wektu iki bisa dianggep klad. [[Reptilia]], umpamané, minangka golongan [[parafiletik]] amarga ora nglebokaké [[aves]] (manuk) sing uga dianggep ngalami [[évolusi]] saka leluhur sing padha karo [[reptilia]].
352.737

besutan

Menu navigasi