Ikatan Kovalen: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Bagiane Ikatan Kovalen: ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (2) using AWB
c (→‎Bagiane Ikatan Kovalen: clean up, replaced: bebas → bébas using AWB)
c (→‎Bagiane Ikatan Kovalen: ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (2) using AWB)
== Bagiane Ikatan Kovalen ==
1. Ikatan Kovalen Polar
Atom-atom pembentukanipun gadhah daya tarik ingkang boten sami kaliyan pasangan elektron. Punika kadadosan amergi bènten keelektronegatifan kalih atomipun, elektron ingkang gegayutan badhé geser ing arah atom langkung elektronegatif nyebapaken kadadosan pamisahan kutub [[positif]] lan [[negatifnégatif]].
2. Ikatan kovalen Non Polar
Titik momotan negatifnégatif [[elektron]] ingkang persakutuan berhimpit, pramila ing molekul pambentukanipun boten kadadosan momen dipol. Tuladhanipun: senyawa [[CO2]], [[O2]], [[Br2]].<ref>http://bébas.vlsm.org/v12/sponsor/Sponsor-Pendamping/Praweda/Kimia/0235a%20Kim%202-12e.htm</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012).
 
== Cathetan suku ==
4.016

besutan

Menu navigasi